Contribute  :  Calendar  :  Advanced Search  :  Site Statistics  :  Directory  :  About  :  Cartoons  :  Web Resources  :  Polls  
    geekinfo.net ...for all that other stuff    
 Welcome to geekinfo.net
 Monday, May 27 2019 @ 16:20 CEST

Skolelinux 3.0 er klar

   
GNU/Linux I fjor kom versjon 2.0 av Skolelinux. Nå er Skolelinux versjon 3.0 klar. Her er oversikten over det sm er nytt:
  • Full støtte for tynnklienter, lavkaloriklienter og bærbare. Med lavkaloriklienter (uten harddisk) får man full PC-funksjonalitet med svært lave driftskostnader. Det er full støtte for lyd, video, minnepinner, DVD-spillere med mer.
  • Skolelinux har nå over 80 skoleaktuelle program med støtte for 50 språk. Mange er nye i tillegg til populære og velkjente programpakker som GCompris, KDE-Edu, Iceweasel (FireFox) og OpenOffice.org.
  • Enkel installasjon: Både installasjonen og kildekoden for all programvaren er fritt nedlastbar på en enkelt DVD. Det er full støtte for flere plattformer som i386, Power og AMD64. Nå er det enklere for alle som ønsker å lære mer om oppskriftene bak dataprogrammene. CD-plate for installasjon fra Internett er også tilgjengelig.
"Lavkaloriklientene" er også kjent som diskløse arbeidsstasjoner. De kjører programvare lokalt på klienten. All programvare kommer fra serveren i stedet for lokalt fra klientens harddisk. Anbefalt minimum konfigurasjon for klient-maskiner er 256 MB RAM og 800 MHz CPU.
(via digi.no)
 

What's Related

Story Options

Skolelinux 3.0 er klar | 0 comments | Create New Account
The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.
 Copyright © 2019 geekinfo.net
 All trademarks and copyrights on this page are owned by their respective owners.
Powered By Geeklog 
Created this page in 0.03 seconds